Interneti sfidon telefonine ne Shqiperi

Written by on 24/05/2018

 

Perdorimi internetit ka ulur fitimet e telefonise ne Shqiperi. Sipas Autoritetit te Komunikimeve Elektronike dhe Postare renia vjetore e te ardhurave te kompanive celulare dhe atyre fikse ne vend ishte 13% per 2017, ose 30 milione euro.Kjo ka ndodhur pasi qytetaret po perdorin menyra te reja komunikmi permes aplikacioneve te telefonave inteligjent per te folur mes tyre, dhe kjo ndodh sidomos me thirrjet nderkombetare. Thirrjet qe behen permes Viber, WhatsApp, Skype apo FaceTime kane sfiduar ndjeshem thirrjet klasike telefonike.Ne telefonine celulare perdorimi i internetit u rrit me 22,1% ne 2017, ndersa numri i minutave te thirrjeve dalese ra me 2,6%. Mesazhet klasike SMS kane nje renie prej rreth 13%.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist