Instat: Rritet numri i vizitoreve ne muze e parqe, ulet ne biblioteke!

Written by on 02/11/2018

Te dhenat e fundit te kultures publikuar nga Instituti i Statistikave konfirmojne interesin ne rritje te shqiptareve drejt ekspozitave, muzeve apo parqeve arkeologjike por njekohesisht edhe braktisjen e Bibliotekes. Sipas statistikave te kultures  numri i shfaqjeve kulturore ne tremujorin e trete 2018 ishte 94, duke pasur nje rritje me 42,4 % krahasuar me vitin e kaluar. Nderkohe numri i spektatoreve ishte 31 mije, nje rritje me 73%.  Sa i perket numrit te vizitoreve ne muzeume tre muajt e fundit ato arriten ne 115 mije. Vetem numri i sherbimeve te njesive bibliotekare dhe numri i frekuentuesve te Bibliotekes Kombetare kane pesuar renie.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist