INSTAT/ 2020 vit i vështirë, 3.8 milionë turistë më pak se në 2019!

Written by on 26/01/2021

Të dhënat e Instat tregojnë se vizitorët e huaj që erdhën në Shqipëri gjatë 2020-ës arritën në 2.6 milionë, me një rënie të konsiderueshme prej 3.8 milionë turistë më pak se në 2019. Ndonëse me 900 mijë vizitorë më pak nga Kosova, këto të fundit duket se kanë shpëtuar turizmin vitin e kaluar pasi përbëjnë rreth 2.2 milionë të totalit të vizitorëve të huaj. Si asnjë herë tjetër vizitorët nga Polonia dhe Spanja ranë me 90% ndërsa pati përgjysmim për hyrjet nga vendet e rajonit si Maqedonia apo Mali i Zi.


Current track

Title

Artist