Infrastruktura do te perfitoje 2.8% te PBB ne porjektbuxhetin 2019!

Written by on 06/11/2018

Infrastruktura eshte nje tjeter sektor i rendesishem i ekonomise se vendit qe do te perfitoje fonde te konsiderueshme nga buxheti i shtetit per periudhen 2019-2020. Ministri i Financave dhe Ekonomise gjate prezantimit te fundit  ne Komisionin e Ekonomise te Projektbuxhetit 2019, u shpreh se ky sektor do te perfitoje 2,8% te PBB dhe financimi i projekteve infrastrukturore synon kompletimin e akseve brenda 2021. Akset nacionale rrugore qe do te kompletohen jane Rruga e Arbrit, Thumane-Vore-Kashar,  Milot-Balldre dhe Orikum-Dukat si pjese e paketes “1 miliard”. Objektiv kryesor per infrastrukturen vec akseve rrugore eshte edhe venia ne pune e aeroportit te Vlores dhe Kukesit nepermjet skemes se PPP dhe furnizimi pa nderprerje me uje i zones bregdetare deri ne vititn 2021.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist