Indeksi global i dijes, ja cilin vend mban Shqipëria!

Written by on 22/11/2019

Indeksi global i dijes, e rendit Shqipërinë në vendin e 67-të në botë në 137 vende të ndryshme të botës. Ky indeks publikohet nga programi për zhvillimi i Kombeve të Bashkuara, UNESCO dhe  një fondacion privat. Përpilimi i indeksit realizohet mbi bazën e 6 kritereve kyçe të cilat më pas zbërthehen në 150 indikatorë të tjerë. Performancën më të mirë, ndër indikatorët kyç Shqipëria e rregjistron në atë të trajtimit teknik dhe atë më të dobët  në drejtim të arsimit të lartë. Në nivel global në vend të parë është renditur Zvicra.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist