Holanda nuk do të quhet më kështu dhe arsyeja është e kuptueshme!

Written by on 28/12/2019

Holanda nuk do të quhet më kështu vitin që vjen si pjesë e një fushate të ndërrimit të imazhit prej 220 mijë dollarësh. Qeveria e vendit po kërkon të përmirësojë imazhin para Lojërave Olipmike 2020 dhe konkursit të këngës në Eurovizion në të cilin është edhe vendi mikpritës. Emri i Holandës i referohet vetëm 2 prej 12 provinave të vendit, Holanda  e Veriut ku ndodhet Amstedami dhe Holanda e Jugut e cila është shtëpia e Roterdamit dhe Hagës. Por pseudonimi shpesh përdoret për të përshkruar të gjithë vendin, njohur zyrtarisht Mbretëria e Holandës. Të gjitha institucionet zyrtare do t’i referohen vetëm emrit zyrtar të Holandës. Plani është kryesish për të tërhequr turistë në pjesë të tjera të vendit pasi disa qytete “luftojnë”me turizmin e tepruar.


Current track

Title

Artist

Background