Hec-et rrezikojne habitatet natyrore ne te gjithe Europen!

Written by on 30/04/2018

Hec-et rrezikojne habitatet natyrore ne te gjithe Europen!

Disa nga habitatet me te paprekura te Europes sot jane nen nje kercenim serioz, nga ndertimi i hidrocentraleve. Ne te gjithe Ballkanin, do te ndertohen rreth 3000 hece, pra 3000 diga. Nje fushate e re, qe titullohet “shpetoni zemren blu te Europes”, e ka marre mjaft seriozisht kete çeshtje dhe madje ka pergatitur nje film-dokumentar per kete. Aktivistet pretendojne se, ndertimi i ketyre digave ne Ballkan do te shkaterroje thuajse teresisht jeten e eger ne keto zona, duke kercenuar me shume se 30 specie peshqish, qe jane aktualisht ne listen e specieve ne rrezik midis te cileve Salmoni i Danubit. Edhe rreqebulli i Ballkanit eshte ne rrezik ne Shqiperi e Maqedoni. Pasojat qe do te rrjedhin nga ndertimi i ketyre digave mund te shkaktojne edhe zhvendosje te popullsise nga zona te caktuara.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist