Hapet fabrika e parë e këtij lloji në Europë, më shumë se 3000 persona të punësuar!

Written by on 19/11/2019

Fabrika e re elektrike pranë Berlinit e gjigandit amerikan”Tesla”, pritet të kushtojë rreth 4 miliardë euro.”Gigafabrika” e re, pritet të ndërtohet në Grunheide, jashtë kryeqytetit gjerman dhe do të jetë fabrika e parë e Tesla-s në Europë.Të paktën 3000 persona do të punësohen në fabrikë dhe numri do të rritet deri në 8000 me kalimin e kohës.Ndërtimi i projektit gjigand do të fillojë në tremujorin e parë të vitit 2020. Pavarësisht milionave që “Tesla” planifikon të shpenzojë te kompania e re, kompania pritet të marrë rreth 300 milardë subvencione nga Bashkimi Europian.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist