Hamburgu ndalon kalimin e makinave me nafte ne disa rruge te qytetit!

Written by on 01/06/2018

Hamburgu do te hyje ne histori diten e sotme si vendi i pare qe ndalon kalimin e kamioneve dhe makinave me nafte  ne disa nga rruget e qytetit. Kjo vjen si nje perpjekje per te permiresuar cilesine e ajrit ne kete qytet. Hamburgu u be qyteti i pare gjerman qe kufizon kalimin e makinave me nafte pas Gjykata Federale Administrative vendosi qe qytetet dhe komunat gjermane kane te drejte te vendosin kufizime te tilla. Ndalimi i pjesshem paraqet nje fitore per grupet mjedisore, te cilet kane avokuar per permiresimin e cilesise se ajrit ne qytetet gjermane. Por kjo eshte nje goditje per prodhuesit e automjeteve, te shtangur nga skandali i manipulimit te naftes qe ka tronditur industrine dhe ka çuar ne nje renie ne kerkesen e konsumatoreve per makinat me motor nafte.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist