Gratë shqiptare, në vend të parë për punën e papaguar

Written by on 27/06/2019

 

 

Shqipëria është vendi i parë në Europë , përsa i përket punës së papaguar, ose punëve shtëpiake të grave. Raporti i fundit i Organizatës së Kombeve të Bashkuara , thotë se gratë shqiptare shpenzojnë deri në 8 orë në ditë për të kryer punë shtëpie dhe për tu kujdesur për fëmijët, konsideruar kjo si puinë e papaguar. Kjo e vë vendin tonë në krye të listës globale ku gratë bëjnë më shumë punë shtëpie. Ndërkohë nga ana tjetër edhe meshkujt shqiptarë mbajnë rekordin e atyre që bëjnë punë më pak, mesatarisht 50 minuta në ditë. 

Image result for woman in working


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist