Gjirokaster, nis Rikualifikimi i Qendres Historike

Written by on 20/09/2018

 

Ne Gjirokaster pritet te nis se shpejti nje tjeter investim i rendesishem ne drejtim te ruajtjes se vlerave muzeale te qytetit dhe zhvillimit te turizmit.Behet fjale per rikualifikimin e Qendres Historike dhe Kalase se Argjirose. Lajmin e konfirmoi ministrja e Kultures. Gjirokastra do te kete rikualifikimin e rrjetit muzeal, ku perfshihet jo vetem Qendra Historike, por edhe rehabilitimi i Muzeut te Armeve e Muzeut Etnografik ne kuader te programit te Bankes Boterore. Projekti per Zhvillimin e Turizmit dhe Trashegimise Kulturore i mbeshtetur nga Banka Boterore do te zbatohet vec Gjirokastres edhe ne Berat, Sarande dhe Permet.

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist