Gjigandet e rrjetit nenshkruajne kod sjelljeje per bllokimin e “fake news”

Written by on 27/09/2018

 

Gjigandet e medias socaile perfshire “Facebook” dhe “Google” nenshkruan nje kod sjelljeje vullnetar per te bllokuar “fake news” ne internet. Komisioni Europian po perpiqet te godase fushatat ne internet te dezinformimit dhe perpjekjeve nga palet e treta, si Rusia, qe te influencojne votuesit ne kuader te zgjedhjeve europiane qe do te zhvillohen vitin e ardhshem. Kjo eshte hera e pare qe kjo industri ka rene dakord per nje grup standardesh te vete vendosura per te luftuar dezinformimin kudo ne bote, ne forme vullnetare. Ky kod i sjelljes eshte nenshkruar gjithashtu nga “Mozilla” dhe shoqata e tregtise ne internet “EDiMA”, ku “Twitter” eshte anetar. 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist