Gjermania inaguron autostradën e parë të kamionëve elektrikë!

Written by on 11/05/2019

Gjermania ka krijuar një sistem  për të fuqizuar platformat e saj të transportit. Ky sistem i cili I lejon kamionët të tërheqin energji elektrike nga kabllot lart ,ka hyrë në veprim në 10 kilometra autostradë , dhe është prova e parë e kësaj natyre në rrugët publike gjermane. Pajisjet e posacme montuar në catitë e kamionëve , janë  të lidhur me kabllot e elektrifikuar , ndërsa shpëjtësia më të cilën udhëtohet shkon deri në 90 kiloemtra për orë. Kompania e krijimit të këtyre sistemeve “Siemens”, ka thënë se sistemi i saj kombinon efikasitetin e hekurudhës elektrike me fleksibilitetin e kamionëve, si edhe emeton oksidet e azotit. Qeveruia gjermane ka shpenzuar 70 milion euro për ndërtimin e sistemit të kamionëve.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist