Gjermani, konsumi i birres ne krize!

Written by on 24/09/2018

 

Pavaresisht se eshte nje nga vendet me te zhvilluara ne bote Gjermania eshte ne mes te nje krize dhe nuk behet fjale per ekonomine por per krizen e birres! Gjate dhjete viteve te fundit, birra gjermane ka  vuajtur hegjemonine e konkurrences daneze apo holandeze. Keto te dhena vijne ne kohen kur vendi pret Oktoberfest 2018, ku 6 milione persona parashikohet te konsumojne rreth 600 milione euro birra. Arsyeja kryesore e renie se birres bionde gjermane eshte demografiko-kulturore. Popullsia gjermane po plaket dhe 60-vjeçaret padiskutim qe nuk mund te konsumojne te njejtat sasi birre me nje 40-vjeçar. Edhe pse Gjermania vijon te jete tregu i peste ne bote per nga konsumi i birres dhe vendi ka me shume se 6000 marka birre, renia e konsumit te birres ka filluar qe prej vitit 1976 e qe prej atehere, trendi eshte i pakthyeshem. Kompanite qe operojne ne sektor se fundmi kane rritur dozen e shkurtimeve te punonjesve.

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist