Gastronomia, atraksion turistik per shume zona nderkufitare te vendit

Written by on 29/08/2018

 

Kuzhina lokale, si oferte turistike per zonen nderkufitare Shqiperi-Mali i Zi, synon te rrise konkurrencen ne sektorin e turizmit si dhe do te rrise vlerat ekonomike te trashegimise kulturore dhe natyrore. Bashkia e Pukes ka zhvilluar nje konkurs ne kete qytet, ku kuzhiniere te ndryshem te bujtinave dhe restoranteve kane gatuar disa receta tradicionale te nderthurura me ato moderne. Specialistja e Drejtorise se Turizmit prane kesaj bashkie theksoi se ky konkurs ka si synim specifik perfshirjen e gastronomise lokale te zones nderkufitare ne oferten e pergjithshme turistike. Organizimi i te tilla konkurseve pritet qe te sjelle disa rezultate mjaft te mira, duke bere perfshirjen e recetave tradicionale ne industrine lokale te turizmit, krijimin e itinerareve turistike.

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist