Francezët vijojnë protestat kundër vaksinimit të detyrueshëm/ Gjykata europiane hedh poshtë ankesat e tyre!

Written by on 26/08/2021

Një Gjykatë Europiane ka hedhur poshtë një ankesë nga zjarrfikësit francezë kundër vaksinimeve të COVID-19 si të detyrueshme. Më shumë se 670 zjarrfikës profesionistë dhe vullnetarë u ankuan për vaksinat e detyrueshme dhe thanë se masat shkelin të drejtat e tyre të privatësisë. Por Gjykata Europiane për të Drejtat e Njeriut e ka refuzuar kërkesën e tyre dhe tha se ankesa ka dalë jashtë fushëveprimit të tyre.

Por vendimi nuk përjashtoi rastet e ardhshme për këtë çështje nëse vaksinimet e detyrueshme shkaktojnë “një rrezik real të dëmit të pariparueshëm” për zjarrfikësit. Në fillim të këtij muaji, Franca i bëri vaksinat COVID-19 të detyrueshme për punonjësit e kujdesit shëndetësor, të cilët nga nëntori do të përballen me pezullimin e kontratës së tyre pa pagesë nëse refuzojnë vaksinimin.

Radio Travel.al


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist