France, alarm per zbulimin e kimikateve te rrezikshme ne pelenat e foshnjave

Written by on 23/01/2019

France, alarm per zbulimin e kimikateve te rrezikshme ne pelenat e foshnjave
Agjensia kombetare e shendetesise ne France, Anses thote se ka gjetur kimikate ne
pelenat e foshnjave qe tejkalojne nivelet e sigurise. Testet gjeten substanca te cilat
jane potencialisht te rrezikshme per shendetin e njeriut.Anses tha se testet ne
pelena ishin te parat qe u realizuan nga nje organizate kombetare e shendetit dhe
sigurise ne bote.Agjensia beri thirrje per reagim te shpejte duke marre parasysh
rreziqet e mundshme qe keto kimikate mund te paraqesin.Studimi eshte bere ne
nje numer markash te ndryshme te pelenave qe jane ne dispozicion vetem ne
tregun francez. Gjate tre viteve te para te jetes femije perdorin rreth 4.000 pelena
ndersa raportoi nuk tregoi emrat e markave te testuara.Disa marka te
disponueshme ne tregun francez shiten edhe ne vende te tjera te botes.Sipas Anses,
tek pelenat u zbuluan nje numer kimikatesh te rrezikshme qe mund te shkaktojne
alergji te lekures.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist