Fosile te elefanteve prehistorike gjenden shume prane Shqiperise!

Written by on 26/04/2018

Fosile te elefanteve prehistorike gjenden shume prane Shqiperise!

Mbetje fosile nga nje elefant i ngordhur prej rreth tete milione vitesh jane zbuluar ne afersi te Disanit te Poshtem ne Negotino te Maqedonise. Sipas shqyrtimeve te para, me siguri behet fjale per mbetje te nje kafshe me peshe rreth 10 ton. Ministri maqedonas i Kultures deklaroi se behet fjale per nje nga zbulimet me te medha e spektakolare paleontologjike, ne bashkepunim me shkencetaret e Muzeut Natyror te Maqedonise dhe bashkepunetoret e tyre nga Bullgaria. Ai shtoi se Ministria e Kultures do ta mbeshtese punen e ketij ekipi te vlefshem hulumtuesish.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist