Fitimet e “Emirates” per here te pare me renie!

Written by on 16/11/2018

Fitimet e kompanise ajrore Emirates kane treguar per here te pare renie te konsiderueshme. Gjate gjashte muajve te pare te vitit fiskal fitimet jane ulur 86%  krahasuar me te njejten periudhe ne vitin 2017. Sipas Reuters, kjo eshte periudha me e keqe e kompanise ne nje dekade. Gjate periudhes gjashtemujore, Emiratet raportuan 62 milione dollare fitime ne 13.3 miliarde dollare te ardhura. Edhe pse te ardhurat u rriten me 10%, fitimet e linjes ajrore u ndikuan rende nga nje rritje prej 42% e kostove te karburantit. Sipas kryetarit te Grupit te Emirateve shpenzimet e larta te karburantit, si dhe zhvleresimet e monedhes ne Indi, Brazil, Angola dhe Iran, kane zhdukur rreth 1.25 miliarde dollare fitime.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist