Firmoset marrëveshja historike! Ky është projekti që do të bashkojë dy kontinentet!

Written by on 03/12/2019

Kina dhe Rusia kanë miratuar projektin e një tubacioni gazi që është më shumë se 6 mijë kilometra i gjatë, rezultat i partneritetit planifikuar kohë më parë. Ndërsa marrdhëniet e Rusisë me Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe Europën janë të paqëndrueshme, ajo kërkon të dërgojë burimet e saj të gazit në Lindje. Kina është konsumatori më i madh i energjisë në botë dhe ka nevojë për burime të reja furnizimi për të përmbushur kërkesën e brendshme. Rusia filloi të kërkojë partnerë alternativë në ekonomi pasi SHBA dhe Europa i vendosën sanskione për ankesimin e saj të gadishullit të Krimesë në vitin 2014.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist