Firence, Romë, Stamboll…këto janë qytetet më të mira të Europës për 2018-ën!

Written by on 24/07/2018

Firence, Romë, Stamboll…këto janë qytetet më të mira të Europës për 2018-ën!

Revista e famshme turistike Travel + Leisure sapo ka publikuar rezultatet e sondazhit Word’s Best Awards, me 15 qytetet me te mira Europiane per vitin 2018. Ne kete sondazh lexuesit kanë renditur qytetet më të mira duke u mbështetur në peizazhet, pikat turistike, kulturën, kuzhinën, miqësinë, dyqanet dhe vlerën e përgjithshme. Pas një rezultati të shkëlqyer në vitin 2017, Portugalia vazhdon të tërheqë vizitorët. Porto dhe Lsbona jane respektivisht ne vendin katert  dhe te dhjete. Edhe Spanja ka pasur një vit pozitiv. Sevilja (në vend të pestë), Barcelona (në vend të gjashtë), San Sebastian (në vend të dhjetë) dhe Madridi (në vend të njëmbëdhjetë) u përfshinë të gjitha në listë . Nuk mund te mungonte Praisi dhe Stambolli ne kete liste. Ndersa Italia ka marre kreun e ketij klasifikimi me Romen ne vendin e dyte dhe Firencen ne vendin e pare, duke u konsideruar nje perlë dhe qendër e historisë rilindase.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist