Fenomenet astronomike 2019

Written by on 31/12/2018

Fenomenet astronomike 2019– Per te apasionuarit e astronomise dhe hapsires do te kete disa ngjarje interesante qe pritet te ndodhin apo te kujtohen gjate vitit 2019. Nje prej tyre eshte 50 vjetori misionit Apollo 11, i cili shenoi uljen e pare te njeriut ne Hene. Nga ana tjeter duhet te mbani syte nga qielli sepse Azia Jugore dhe Amerika e Jugut do te kene dy supereklipse. Me 2 korrik, nje eklips diellor total do te kaloje mbi pjeset jugore te Kilit dhe Argjentines, dhe pjese te Paqesorit Jugor. Pastaj ne dhjetor, nje eklips tjeter do te kaloje mbi Gadishullin Arabik dhe do te mbuloje zonat e Azise Jugore. Me 11 prill Merkuri do te arrije zgjatjen e tij maksimale perendimore cfare do te thote se eshte momenti me i mire per te shijuar planetin. Kjo pasi do te jete pika me e larte mbi horizont ne qiellin e mengjesit. Edhe Jupiteri do te jape nje shfaqje fantastike me 10 qershor 2019 pasi do te ndodhet ne piken me te afert me Token e ne kete menyre duke u ndricuar nga Dielli do te shkeleje me shume se asnjehere.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Continue reading

Current track

Title

Artist