“Europa Nostra” vlereson kishat e Voskopojes dhe Vithkuqit

Written by on 22/09/2018

 

Ekspertet e misionit “Europa Nostra” shprehen entuziaste per vlerat qe perfaqesojne kishat e Voskopojes dhe Vithkuqit, duke sugjeruar pergatitjen e dosjes qe keto kisha te vleresohen me statusin e mbrojtjes si trashegimi boterore nga UNESCO.Vleresimi eshte bere gjate nje takimi te misionit me ministren e Kultures dhe drejtoreshen e Institutit te Monumenteve. Ato priten ne nje takim pune misionin e eksperteve te Europa Nostra-s. Pas vizites ne terren, ne kishat e Voskopojes dhe Vithkuqit ekspertet u shprehen te mrekulluar per vlerat arkitektonike dhe artistike qe percjellin keto monumente te kultures. Misioni u shpreh entuziast dhe sugjeroi pergatitjen e dosjes qe keto kisha te vleresohen me statusin e mbrojtjes si trashegimi boterore nga UNESCO.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist