Europa Lindore me normen me te larte te ndotjes se ajrit

Written by on 26/01/2019

Europa Lindore me normen me te larte te ndotjes se ajrit

Sipas statistikave, vendet e Ballkanit dhe ato te Europes Lindore kane
normen me te larte te ndotjes se ajrit ne Europe. Studimi eshte publikuar nga
Forbes dhe nxjerr ne pah hendekun mes Europes Lindore dhe Perendimore
sa i perket ketij fenomeni dhe vdekshmerise qe lidhet me te. Fakti se niveli i
ndotjes se ajrit eshte i larte vertetohet edhe nga te dhena te tjera ne shtetet e
ish-Jugosllavise dhe Bllokut Lindor eshte shume i larte. Edhe rezultatet e
nxjerra nga Indeksi Europian i Cilesise se Ajrit dhe harta e cilesise se ajrit ne
kohe reale, Berkeley Earth, e konfirmojne kete. Nder 33 qytetet me nivelin
me te larte te ndotjes ne Europe, Tetova dhe Shkupi i Maqedonise jane
vleresuar si dy qytetet me te ndotura te kontinentit ne 2018. pas tyre
renditjen e vijojne Kosova, Mali i Zi, bosnje Hercegovina, Polonia dhe
Serbia. Edhe pse investitore te ndryshem europiane kane treguar interes,
duke ndihmuar ne ndertimin e disa fabrikave te mullinjve me ere ne Mal te
Zi dhe Serbi, shumica e interesit te qeverise deri me tani eshte drejtuar
kryesisht nga prodhimi i energjise nga qymyri.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist