Elbasani kerkon te zgjase qendrimet turistike

Written by on 09/07/2018

Elbasani kerkon te zgjase qendrimet turistike

Historia dhe trashgimia kulturore jane asetet kryesore te qytetit te Elbasanit ne zhvillimin e turizmit.Kalaja fushore ne zemer te qytetit, ngjall me se shumti interesin e grupeve te turisteve te huaj qe e kane Elbasanin nje ndalese tranzit gjate qendrimit ne Shqiperi. Drejtori i Zhvillimit te Turizmit ne Bashkine Elbasan, flet per nje rritje te numrit te vizitoreve, por gjithmone mbetet ne kuadrin e turizmit ditor. Ne kete situate ku potencialet jane te medha por turistet mbeten ende kalimtare, ekspertet e trashgimie kulturore flasin per nevojen e nje strategjie gjitheperfshirese. Krahas turizmit historik e kulturore Elbasani si qark ka potenciale te medha ne turizmin e natyres qe gjithashtu mbetet pak i zhfrytezuar.

elbasani

elbasani


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist