Donald Trump nuk do te bllokoje dot asnjeri ne “Twitter”.

Written by on 24/05/2018

Nje gjykate ne Nju Jork doli ne perfundimin se, profili i presidentit amerikan ne rrjetin social nuk eshte personal, por adresa e nje presidenti, ndaj bllokimi i individeve do te perbente shkelje te “Amendamentit te Pare” dhe te drejtes se tyre per te marre pjese ne nje diskutim publik. Shtate paditesit qe ankoheshin se kreu i shtetit nuk i lejonte te ishin aktive ne faqen e tij u perfaqesuan nga “Knight First Amendment Institute” i Universitetit te Columbias.Gjykata e mori parasysh shqetesimin e tyre. Ne vendimin e saj sqarohet se, Trumpi e perdor kete profil per komente e veprime qe mund te ndermerren vetem nga pozitat e presidentit.Sipas saj, shefi i Shtepise se Bardhe thjesht mund t’i injoroje komentet qe e acarojne, ne vend qe te zgjedhe t’i bllokoje krejtesisht perdoruesit e padeshiruar.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist