Disney dhe “Hakuna Matata”, ne Zimbabve ndjehen te ofenduar!

Written by on 22/12/2018

Disney dhe “Hakuna Matata”, ne Zimbabve ndjehen te ofenduar!

Disney po perballet me reagimet e ndryshme mbi marken e saj ne frazen suahilisht “Hakuna Matata”. Me shume se 120.000 njerez kane nenshkruar nje peticion ne internet duke i kerkuar kompanise argetuese te heqe dore nga pronesia e sloganit. Termi, i cili perkthehet “asnje problem”, u shfaq ne filmin e Disney 1994 “The Lion King”. Sipas Zyres se Patentave dhe Markave te SHBA-ve, korporata paraqiti marken tregtare per termin ate vit. Aktivisti i Zimbabvese, Shelton Mpala, filloi peticionin, i cili kishte 123,360 nenshkrime, per te mbajtur nje qendrim ndaj korporatave qe perpiqen te tregtojne gjuhet dhe frazat. Mpala tha per BBC se edhe pse ai nuk fliste gjuhen suahil, ai besonte se marka ishte nje shembull tjeter i Afrikes qe “eshte shfrytezuar ne nje forme”. Disney eshte vendosur te leshoje version “live action” te filmit te animuar ne korrik 2019.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist