Deri në vitin 2050-të nuk shpëtojmë dot nga aeroplanët me karburant djegës!

Written by on 12/06/2021

Aeroplanët që djegin karburant do të vazhdojnë të funksionojnë të paktën deri në 2050-ën, vit kur parashikohet implementimi i aeroplanëve me hidrogjen. Këto të fundit konsiderohen si më miqësorë ndaj klimës pasi sigurojnë 0 emetime. Kështu pretendimi i Airbus se në vitin 2035 do të nxirrte në treg një seri aeroplanësh që furnizohen me hidrogjen ka rënë poshtë.

 

Gjithsesi kritikët thonë se përdorimi direkt i hidrogjenit vjen me disa sfida që ulin kapacitetin e pasagjerëve si dhe gamën e aeroplanëve./radiotravel.al 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist