Del në ankand Kushtetuta e parë Amerikane, paratë e shitjes do të shkojnë për bamirësi

Written by on 23/09/2021

Kopja e parë e printuar e Kushtetutës amerikane do të dalë në ankand në mes të nëntorit. Vlera e saj varion nga 15 deri në 20 milionë dollarë. Konkretisht bëhet fjalë për printimin e parë të tekstit final të Kushtetutës së Shteteve të Bashkuara, e bërë në mbrëmjen e 16 shtatorit 1787, vetëm për përdorim nga delegatët e Konventës Kontinentale dhe për Kongresin amerikan.

Interesi për ta blerë është tepër i lartë nga koleksionuesit e dokumenteve historike./radiotravel.al 


Current track

Title

Artist

Background