Dalin shifrat/Sa turistë vizituan monumentet e kulturës gjatë 2020-ës?

Written by on 21/01/2021

Ndonëse 2020 ishtë një vit i vështirë për turizmin kulturor, nuk munguan kureshtarët vendas dhe të huaj në muzetë, parqet dhe kalatë e vendit tonë. Sipas Ministres së Kulturës Elva Margariti  vitin e kaluar monumentet e kulturës u vizituan nga 62. 627 vizitorë. “Edhe pse një vit i vështirë, nuk e ndalëm punën në promovimin e trashëgimisë kulturore. Shifrat, ndonëse më të ulëta se një vit më parë, tregojnë se shqiptarët e duan të bukurën dhe trashëgiminë kulturore. Kjo, falë edhe politikave për nxitjen turizmit vendas”, theksoi Margariti.


Current track

Title

Artist

Background