CNN: Filtrat plastike te cigareve, ndotesit numer 1 ne bote!

Written by on 26/01/2019

CNN: Filtrat plastike te cigareve, ndotesit numer 1 ne bote!

Filtrat plastike te cigareve jane ndotesi numer 1 i botes dhe nuk parandalojne
as kancerin! Ky eshte alarmi qe ka ngritur studimi i fundit i publikuar nga
CNN. Pipat dhe qeset plastike jane lakuar gjeresisht si ndotesit kryesore, por
radarit i ka shpetuar nje problem akoma edhe me i madh: bishtat e cigareve
qe permbajne filtra plastike jane zhvendosur ne heshtje ne krye te listes se
ndotesve kryesore nga plastika. Rreth 6 trilione cigare prodhohen çdo vit dhe
mbi 90% e tyre permbajne filtra, e kjo do te thote me shume se nje milion
ton plastike. Hedhja e nje bishti cigareje ne toke eshte nje prej formave me te
pranuara te ndotjes, thote Organizata Boterore e Shendetesise. Rreth dy te
tretat e tyre hidhen ne menyre te papergjegjshme, shkelen me kembe perdhe
apo leshohen ne vende me uje nga ku merren me vete prej shiut, e me tej
lumenjve dhe oqeaneve. Filtrat, sipas eksperteve, perbehen nga celuloza
acetate, nje lloj plastike qe mund te zgjase deri ne nje dekade per t’u tretur.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist