Cilat janë vendet më të lumtura në Europë?

Written by on 20/11/2019

Një studim i Eurostat i 25 vendeve të BE-së në vitin 2018 zbuloi se gati gjysma e evropianëve të moshës 16 vjeç ose më shumë ndjeheshin të lumtur shumicën e kohës, ndërsa 14% e deklaruan veten të lumtur përgjithmonë.Të anketuarit u pyetën që të renditnin sa shpesh ndiheshin të lumtur në katër javët para studimit, duke përdorur pesë kategori që variojnë nga “gjithë kohës” deri në “asnjë prej kohës”.Finlanda, Belgjika, Hollanda dhe Austria ndanë vendin e parë si vendet më të lumtura të BE-së, secila me më shumë se tre të katërtat e popullsisë që shprehin lumturinë ose disa ose të gjithë kohën.Spanja ishte pak më poshtë këtyre vendeve udhëheqëse për lumturinë e përgjithshme, por 29% e popullsisë pretendoi të ishte e lumtur gjatë gjithë kohës, më e larta për çdo komb në sondazh.


Current track

Title

Artist

Background