Cilat jane vendet me te begata ne bote?

Written by on 02/05/2018

Cilat jane vendet me te begata ne bote?

Çdo vit, Instituti Legatum, me qender ne Londer, publikon treguesit vjetor global te prosperitet, nje studim i madh qe rendit vendet me te begate ne bote. Variablat jane te ndare pastaj ne 8 nenindekse: ekonomia, sipermarrja e mundesite, qeverisja, edukimi, shendeti, siguria dhe rendi, liria personale dhe kapitali social. Indeksi ka studiuar 142 vende te cilat kane te dhena me te plota si vendet ku jetohet me mire. Ne vend te pare eshte renditur Norvegjia e ndjekur nga Zvicra, Danimarka, Zelanda e Re, Suedia, Shtetet e Bashkuara, Tajvani dhe Polonia.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist