Cilat jane plazhet me te pastra ne Europe dhe ku qendron Shqiperia!

Written by on 31/05/2018

Agjencise Europiane e Mjedisit ka bere renditjen e fundit te plazheve ne kontinent dhe cilesine e tyre midis te cileve edhe per Shqiperine. Vleresimi “shkelqyeshem” u jepet 54.9% te plazheve tona, me uje te nje cilesie te padiskutueshme, gje qe ben qe ne renditjen e kesaj agjencie, vendi yne arrin te lere pas vetem Rumanine dhe Bullgarine. Nder me te miret jane Malta, Qiproja e Greqia. 84% eshte niveli i zonave me uje te nje cilesie qe mund te konsiderohet e mjaftueshme, ndersa 11.8% ato me uje jo te paster. Plazhet problematike ne vendin tone i korrespondojne disa zonave ne Durres, Vlore e Sarande. Gjithsesi 12 plazhet e renditura ne raport, si me cilesi jo te kenaqshme uji jane me pak sesa vitet e kaluara. Analizat behen mbi bazen e dy parametrave mikrobiologjike qe jane tregues i derdhjes se fekaleve ne det.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist