Burrat dhe grate në hendekun historik, organizata ekonomike tregon kur do ketë situate të barabartë dhe duket se duhen shumë vite!

Written by on 18/12/2019

Në vitet e fundit është ngushtuar më tepër hendeku midis burrave dhe grave në aspektin e ndikimit politik, përfitimit ekonomik,shëndetit e arsimit.  Forumi Ekonomik Botëror me seli në Zvicër ndjek në mënyrë të vazhdueshme përparimin global në barazinë gjinore. Ndërsa më shumë gra hynë në qeveri në shumë vende, hendeku ekonomik është zgjeruar.Forumi parashikon se do të duhen 99.5 vite që gratë të marrin pozitë të barabartë me burrat, megjithëse kanë marrë disa poste drejtuese në institucione të larta.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist