BSH: Rezervimi i hoteleve per gjithe sezonin, zhvleresoi euron ne vend!

Written by on 10/05/2018

Banka e Shqiperise vlereson se nje nga faktoret e zhvleresimit te euros ndaj lekut mund te jene te ardhurat ne rritje per sektorin e turizmit. Gjate prezantimit te raportit te Politikes Monetare per tremujorin e pare te vitit, eksperte te Bankes Qendrore thane se nje pjese e mire e hoteleve kane marre prenotime per te gjithe sezonin veror, çka mund te kete sjelle te ardhura te konsiderueshme qe para nisjes se sezonit turistik.Pra, ne thelb, efektet e sezonit veror kete vit mund te kene nisur disi me heret dhe mund te jene me te shtrira ne kohe. Banka e Shqiperise ka identifikuar afrimin e sezonit veror si nje faktoret qe po sjellin oferte te larte te euros ne tregun valutor, por pa perjashtuar ndikimin e sektoreve te tjere. Sipas Bankes, ne javet e fundit ka pasur nje fluks te larte kembimesh te euros, çka tregon se shume agjente ekonomike kane vendosur te konvertojne euron ne monedhe vendase.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist