Brexit rikthen emigrantët në shtëpi!

Written by on 18/11/2019

Polakët janë rikthyer në shtëpi,për herë të parë në një dekadë, kryesisht për shkak të Brexit dhe fuqizimit të tregut lokal të punës. Sipas statistikave në Varshavë, numri I polakëve që jetojnë jahstë vendit ka rënë me 85 mijë vitin e kaluar, rënie e nxitur kryeisht prej largimit nga Mbretëria e Bashkuar. Analistët e kanë “justifikuar” edhe një herë rënien e numrit të emigrantëve me inkurajimin e Brexit, duke e parë si diçka pozitive për vendin, të cilit i duhen punëtorët. Polakët po kthehen në shtëpi, ndryshe nga periudha kur vendi u bë anëtar i Bashkimit Europian, ku pati një fluks emigrimi.

 


Current track

Title

Artist

Background