Brenda ketij viti Munella do te shpallet Zone e Mbrojtur!

Written by on 22/05/2018

Ne Diten Nderkombetare te Biodiversitetit ndame me biologun Bledi Hoxha ne Travel Club disa prej problematikave qe e shqetesojne pikerisht biodiversitetin sot ne Shqiperi e Europe. Vec ndryshimeve klimatike, nderhyrjet nga njeriu ne natyre kane shkaktuar shume deme. Sipas biologut edhe pse shoqata PPNEA ka kontribuar per iniciativa ne shpalljen e zonave te vecanta si Zona te Mbrojtura serish ka ende pune per te bere. Dy prej parqeve qe rishtaz jane shpallur zona te mbrojtura jane Shebenik – Jabllanice dhe Korab –Koritnik ne juglindje te vendit. Aktualisht perpjekjet jane per te shpallur malin e Munelles zone te mbrojtur. Aty eshte vene re me shume dhe prezenca e Rreqebullit te Ballkanit, nje specie e vecante e rajonit qe gjendet vetem ne Shqiperi, Kosove e Maqedoni.

Intervista e  PloteVideo

 

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist