BQE zbulon emetimet e reja te kartmonedhave 100 dhe 200 euro!

Written by on 18/09/2018

 

Banka Qendrore Europiane zbuloi kartemonedhat te reja dhe me te sigurta prej 100 deri 200 euro, te cilat do te hyjne ne qarkullim ne maj te vitit 2019. Pas ridizenjimit te shumave prej 5, 10, 20 dhe 50 Euro, shuma e re prej 100 dhe 200 Euro jane dy emertimet e fundit te te ashtuquajturave seri “Europa”. Kjo seri e kartemonedhave u quajt seri “Europa”, sepse dy nga karakteristikat e tyre te sigurise permbajne nje portret te Europes, nje figure nga mitologjia greke. Kartemonedhat e reja kane veçori qe u lejojne atyre te identifikohen qarte nga syri i lire. Ata jane gjithashtu me te vogla se prerjet e meparshme, ne menyre qe ato te pershtaten me mire ne kuletat dhe te zgjasin me gjate.Perveç kesaj, ne prerjet e reja ekzistojne veçori te sigurise te lexueshme nga makina.

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist