BGJZH fonde per zhvillimin e agroturizmit ne Prespe

Written by on 26/09/2018

 

3.5 milion euro  eshte  fondi i vene ne dispozicion  nga  Banka Gjermane  per Zhvillim,  per zbatimin e  projektit te rehabilitimit  te Prespes. Ky projekt  eshte nje iniciative e AKZM dhe synon  zhvillimin e agroturizmit  ne zone, si dhe rritjen e te ardhurave per banoret. Sipas  kreut te  Agjencise Kombetare te Zonave te Mbrojtura, po synohet nga njera ane zhvillimi ekonomik i zones dhe nga ana tjeter   ndergjegjesimi  i komunitetit per mbrojtjen e biodiversitetit. Projekti per zhvillimin e parkut kombetar te Prespes, faza e dyte, pritet te perfundoj  ne  vitin 2021.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist