Berat, restaurohet afresku i kishes se “Shen Triadhes”

Written by on 17/09/2018

Afresku i kishes se “Shen Triadhes” ne Berat, nje pasuri e vyer e trashegimise kulture, i eshte nenshtruar restaurimit.Punonjesit e Drejtorise Rajonale te Kultures Kombetare ne Berat po kryejne nderhyrje konsoliduese dhe restauruese ne kete afresk, qe eshte demtuar ne pjesen me te madhe te tij. Ne kishe jane perdorur me mjeshteri shume tipare te arkitektures bizantine, qe e bejne kete monument nje nga me interesantet dhe me piktoresket ne Kalane e Beratit.

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist