BE mbeshtet Brexit, pritet votimi i PE!

Written by on 26/11/2018

Marreveshja per ndarjen mes Britanise se Madhe dhe Bashkimit Evropian parashikon nje faze kalimtare deri ne fund te vitit 2020. Gjate kesaj periudhe Britania e Madhe do te kete qasje ne tregun e brendshem te BE dhe nuk do te kete dogana shtese. Marreveshja rregullon edhe te drejtat e qytetareve nga te dyja anet, kerkesat financiare ndaj Londres dhe çeshtjen e kufirit mes Irlandes se Veriut dhe Irlandes. Perfaqesuesi i BE ne negociatat per Brexit tha se edhe pas Brexit raportet do te mbeten shume te ngushta. Deputetet e PE do te debatojne dhe votojne per kete çeshtje ne janar dhe ne shkurt. Paketa e masave duhet te miratohet ne PE dhe ne Parlamentin britanik.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist