BE fonde per rinovimin e transportit te lumenjeve ne Rumani!

Written by on 09/08/2018

BE fonde per rinovimin e transportit te lumenjeve ne Rumani!Rumania do te marr rreth 59 milione euro nga BE per modernizimin e rrugeve te transportit pergjate lumit Danub. Komisionerja Europiane per Politiken Rajonale prane BE, tha se parate nga fondet do t’i hapin rruge nje “potenciali mjaft te gjere te trafikut komercial te lumenjve” e cila do te nxise ekonomine rajonale, duke parashikuar qe trafiku i lumit te rritet me 50%. Investimi i parashikuar do ta beje lundrimin e lumenjve me te sigurt, do te mbroje zonat e rrezikuara nga permbytjet dhe do te zhvilloje turizmin. Parate do te investohen ne modernizimin e dy porteve ne Rumanine lindore qe lidh Danubin me Detin e Zi.

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist