Bashkëpunim me bizneset për të luftuar informalitetin

Written by on 01/05/2019

 

 

 

Per te luftuar informalitetin, qeveria ka kerkuar bashkepunimin e bizneseve, por keta te fundit kane vene disa kushte. Ata kerkojne qe ekzekutivi të çojë përpara reformat për mbështetjen me politika fiskale të sektorit te turizmit si dhe certifikimin e hoteleve. Referuar shifrave të Këshillit te Bashkëpunimit rajonal, punësimi informal në Shqipëri përbën 30% të tregut të punës, çka do të thotë se, thuajse 1/3 të punësuar në vend, punon në të zezë, pjesërisht ose plotësisht.  Ky fenomen vijon pavarësisht fushatave të herëpashershme të ndërmarra në sektorin e turizmit.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist