Ballkani me shtetet qe kane ajrin me te ndotur ne Europe!

Written by on 08/11/2018

Tre shtete te Ballkanit, Kosova, Serbia dhe Maqedonia kryesojne ne Europe per nivelin e larte te vdekjeve nga ndotja e ajrit, ne raport me popullsine.Te dhenat, per vdekjet ne vlere absolute, jane publikuar se fundmi nga Agjencia Europiane e Mjedisit ne raportin “Cilesia e ajrit ne Europe – 2018” . Shqiperia, ndryshe nga shtetet e tjera te Ballkanit, rezulton te kete nje nivel relativisht te ulet te vdekjeve te shkaktuara nga ajri i ndotur, qe llogariten ne 1400 persona ne vit. Nderkohe ne rang europian shtetet me problematike renditen Gjermania dhe Italia. Te dhenat sugjerojne se, bazuar ne perqendrimet e matura ne stacionet e sfondit urban dhe ne periferite, Kroacia ishte gjithashtu mbi detyrimin e perqendrimit te ekspozimit  te ndotesve.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist