Avioni që nuk shkakton zhurmë në tokë, gati për të dalë në treg!

Written by on 19/12/2019

Avioni eksperimental i NASA-s X-59 që mund të kthejë udhëtimin e pasagjerëve komercialë me shpejtësi superosnike, ka marrë leje për t’u ndërtuar. Avioni që do të ndërtohet nga Lockheed Martin, mund të vihet në punë në vitin 2021. Ky është avioni i parë e të cilin NASA ka punuar në 30 vitet e fundit dhe qëllimi është që të ulet zhurma e lartë supersonike. Nëse arrihet kjo, avioni nuk do të shkaktonte asnjë zhurmë në tokë.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist