Autoritetet në Cinque Terre, gati gjobat për turistët pa veshjet e përshtatshme

Written by on 11/03/2019

Autoritetet në Cinque Terre, gati gjobat për turistët pa veshjet e përshtatshme

Autoriteti i Parkut Kombëtar të Cinque Terre ne Itali  ka publikuar një fushatë informimi publik që paralajmëron turistët për ngjitjen e shkëmbinjve pa veshje  të përshtatshme. Dhe nëse nje tursit vendos të injoroje këshillën, ata do te perballen me gjoba prej nga 50 € deri ne 2,500 € . Kjo mase eshte marre pas shume rasteve kur ekipet e shpëtimit malor kane ahsur veshtiresi ne ndihme qe iu eshte dashur t’ju japi vizitoreve  të papërgatitur në shëtitjet malore. Aktualisht, versioni në gjuhën angleze i faqes së parkut në internet këshillon Alpinistët të shkojnë vetëm në shtigje që i përshtaten aftësive të tyre. Nderkohe vizitoreve ju keshillohet qe te me vete te kene krem dielli, kapele, çizme për hiking, ushqime dhe pajisje të tjera. La Genova Republicca raporton se vizitorët këtë vit midis prillit dhe tetorit pritet të jenë deri në 750,000 nga 450,000 vitin e kaluar. Shumë nga këta vizitorë janë ditore që vijnë nga linjat e lundrimit.

Cinque Terre,


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist