Australia ndalon thirrjen me peremra “ai” dhe “ajo”!

Written by on 11/12/2018

Nese perdorin peremrat “ai” dhe “ajo” australianet mund te dergohen ne gjykate.Ky eshte paralajmerimi i eksperteve ligjore pas reformave te te drejtave trangjinore te Tasmanise. Reformat e rendesishme te paraqitura nga Opozita e Punes mund te perfshijne nje dispozite qe do ta bente te paligjshme nese njerezit emerojne te tjeret me peremer. Ligjet e propozuara do t’u lejonin prinderve ne Tasmania te vendosin vete nese gjinia e femijes se tyre do te regjistrohet ne certifikatat e lindjes – dhe t’u mundesoje njerezve te moshes 16 vjeç e lart te ndryshojne ligjerisht gjinine e tyre.Ligji u miratua nga dhoma gjyqesore e Tasmanise muajin e kaluar dhe tani duhet te kaloje nen miratimin e 15 anetareve te shtetit, nente prej te cileve jane te pavarur, per t’u bere ligj.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist