Australia masa kunder Facebook dhe Google!

Written by on 11/12/2018

Qeveria australiane ka ne plan per te realizuar zbatimin e nje sere masash te veshtira per te frenuar ndikimin e gjigantit amerikan te teknologjise, Facebook. Komisioni i konkurrences dhe Konsumatoreve Australian shprehu shqetesim ne raportin e tij se gjigantet e teknologjise po demtonin mediat tradicionale te Australise. Raporti perfshinte nje propozim qe do te parandalonte edhe Chrome, shfletuesin e internetit te Google, qe te instalohej si shfletues ne pajisjet mobile, kompjutere dhe tableta. Ai gjithashtu propozoi ndalimin e Google qe te instalohet si motor kerkimi i parazgjedhur ne shfletues te tjere te internetit siç eshte Microsoft Internet Explorer. Ai gjithashtu sugjeroi krijimin e nje kodi specifik te praktikes per platformat digjitale ne lidhje me grumbullimin e te dhenave. Kjo potencialisht do te perdoret per te informuar me mire konsumatoret dhe per te “permiresuar fuqine e tyre te negociatave”.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist