Ata qe mbajne syze jane me inteligjent!

Written by on 31/05/2018

Ata qe mbajne syze mund te jene me te zgjuar se nje person mesatar. Nje studim i publikuar ne gazeten Nature Communications ka dale ne perfundimin se nevoja per te mbajtur syze eshte e lidhur me nivele me te larta inteligjence. Studimi , me i madhi i ketij lloji, ka analizuar te dhena gjenetike dhe te fituara nga mbi 300 mije persona te moshes nga 16 deri ne 102 vjeç. Analiza e tyre tregoi nje avantazh domethenes gjenetik mes funksioneve te pergjithshme njohese, kohes se reagimit, dhe shume avantazhe te tjera shendetesore, perfshire shikimin, hipertensnionin dhe jetegjatesine, tek personat qe mbajne syze. Personat qe rezultonin me inteligjente, kishin rreth 30 per qind me shume mundesi te kishin gjene qe tregonin se ata duhet te mbanin syze. Ndersa te qenit me inteligjent mund te kete lidhje me shikim te dobet, kjo lidhet edhe me nje seri perfitimesh shendetesore.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist